Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Kanan peppua ja pedon luku

 • Maukasta kanan peppua.
  Maukasta kanan peppua.
 • Haisevaa tofua.
  Haisevaa tofua.
 • Tofu-jäätelöä.
  Tofu-jäätelöä.
 • Shengkengin "vanhakaupunki".
  Shengkengin "vanhakaupunki".
 • Minkä kojun valitsisi?
  Minkä kojun valitsisi?

Sääennusteen mukaan tänään olisi pitänyt sataa vettä ja olla pilvistä, mutta keli olikin todella hyvä, joten päätimme kaverin kanssa mennä syömään haisevaa tofua Shengkeng-nimiseen pikkukylään. Shengkeng on erityisen kuuluisa haisevasta tofustaan, haiseva tofuhan yleensä nautitaan keitossa ankan veren kanssa. Ankan veri maistuu muuten aika hyvältä, ja keitto on aika tulista ja tofu on hyvin maustettua. Tällä tavalla valmistettu tofu ei myöskään ole hirveän haisevaa joten tätä voi suositella vasta-alkajille ensimmäiseksi askeleeksi haisevan tofun ihmeelliseen maailmaan. 

 

Tänään emme kuitenkaan suunnitelleet syövämme tofua keitossa vaan grillattuna, mutta, ennen kuin pääsimme tofun parin huomasin jotain mielenkiintoista. Temppelin edessä on koju joka myy kanan peppua. Tämän kojun kanan peppu tuntui olevan paikallisten suosiossa ja on pakko myöntää että rasvaa tihkuvat kananpalat tikussa näyttivät todella houkuttelevilta, joten ostin yhden vartaan eurolla. 

 

Ja sitten syömään tätä taiwanilaisten lempiruokaa, jota on itse asiassa saatavilla melkein mistä tahansa päin Taiwania mutta näin grillattuna ei ihan joka paikassa näy. Kanan peppu on varsin rasvaista lihaa, maku oli kuin söisi erittäin hyvänmakuista kananlihaa paitsi että tässä oli myös jotain suussa mukavasti rouskuvaa suolta tai verisuonta mukana. En oikein osannut odottaa että kanan peppu olisi oikeasti ollut näinkin hyvää, jos ei tietäisi mitä osaa on nyt syömässä niin veikkaisin että menisi useampikin varras ruoan suhteen aremmankin ihmisen suusta alas. 

 

Tuli Shengkengissä myös ostettua tofua kun kerran sinne asti oli tullut mentyä, mutta grillattuna haiseva tofu on vain maukasta tofua, siinä ei suuremmin hajua ole. Tofun päälle laitetaan vielä maustekastiketta, korealaista hapankaalia ja vähän kurkkua. Suosittelen lämpimästi. 

 

Viimeisenä mutta ei vähimpänä, "tofu-jäätelö" -nimellä myytävää jäätelöä. Kyseinen jäätelö on ilmeisesti oikeasti tehty eräänlaisesta tofusta, jota sekoitetaan soijamaitoon. Valitsin seesamin siemenrouhetta sisältävän jätskin, ja maultaan tämä jäätelö muistuttaa soijamaitoa. Ei ollenkaan makeaa, joten tämä jäätelö sopi hyvin tämän päivän kuumaan keliin. Kohta on jo joulukuu mutta tänään lämpötila oli niin korkealla että vaikka päällä oli vain t-paita niin hiki valui(oli minulla tietenkin myös farkut jalassa). 

 

Ja kiitokset kaikille jotka kommentoivat juttuuni sian aivoista, olen pahoillani jos jäi joku kommentti vastaamatta, mutta niitä alkaa nyt olla jo niin paljon ettei oikein pysy itsekään kärryillä. 

 

Shengkengistä palasimme bussilla 666, mutta koska Taiwanissa 666 on hyvän onnen luku sujui matkamme takaisin hyvin. Välillä täällä näkee myös erilaisten tavaroiden hintana 666, taiwanilaiset kun tuntuvat pitävän tästä luvusta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kommenttia Suomesta aamuyöllä kun rekku on kuralla ja käydään yölenkillä:

Olisiko se kananpepun rouskuva "kananhäntää", ts. se uloke, johon pyrstösulat kiinnittyvät?

Se kananpepun / broilerin rasva on enimmäkseen tullut raksittua keittiösaksilla roskuun, joskin joskus tullut lisättyä paistaessa oliiviöljyyn/voihin, riippuen siitä mitä ja kuinka on kokannut.

Jotta että kananrasvan plussapuolia? Paitsi että netin mukaan:

Kananrasva, schmalz, on tärkeä raaka-aine juutalaisessa keittiössä, joka ei salli maitorasvaa lihan käsittelyssä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4inrasva

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Varmaankin kysyyssä on tuo "kananhäntä", rasvaahan se lähinnä oli. Ihan maistuvaa kylläkin.

Tätä taiwanilaisittain kanan pepuksi tai seitsemän li:n päähän tuoksuvaksi herkuksi kutsuttavaa ruokaa ei voi varmaan kovin terveelliseksi kutsua. Seitsemän li:tä on muuten noin kolme ja puoli kilometriä.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Onko tuolla 666-luvulla jokin sivumerkitys jonka vuoksi se on onnenluku? Luin jostain että 4 kuulostaa kiinaksi lausuttuna samalta kuin 'kuolema' joten mitään ei myydä siellä neljän kappaleen paketeissa. En tiedä onko tarina totta.

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Hei, 666 on hyvän onnen luku koska 6 on myös hyvän onnen luku. Ilmeisesti tämä johtuu siitä että "virta" on myöskin kiinaksi liu, kuten on numero 6:kin. Tästä syystä numero 666 tarkoittaa että asiat sujuvat oikein hyvin.

Neljä tosiaan lausutaan melkein samalla tavalla kuin kuolema, vain tone on eri. Voi olla että neljän paketeissa asioita ei kovin paljon myydä, vaikka itse en tähän niin ole kiinnittänytkään huomiota, mutta esimerkiksi sairaaloissa ei ole kerrosta neljä, tai ainakaan teho-osasto ei sijaitse neljännessä kerroksessa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset