Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Auringonvarjosta sateenvarjoon, Jeesuksesta pop-idoliin

  • Kolme auringonvarjoa, kolme tyttöä.
    Kolme auringonvarjoa, kolme tyttöä.
  • Sateenvarjo, yksin.
    Sateenvarjo, yksin.

 

Jos minun täytyisi kuvailla Taipein keliä yhdellä sanalla olisi se epävakaa. Eilen keli oli todella hieno, tänään aamulla näytti myös varsin hyvältä. Pari tuntia sitten kuitenkin oli aika kova ukkonen, satoi vettä todella paljon. Mutta nyt taas näkyy aurinko, onneksi sadekausi on loppunut. Sadekauden aikana sade nimittäin jatkuu yöhön asti.

 

Nyt päästään Jeesukseen. Viime viikolla törmäsin yliopistolla kahteen matematiikkaa opiskelevaan opiskelijaan jotka olivat levittämässä omaa versiotaan kristinuskosta. He antoivat minulle katsottavaksi kuvaa jossa oli keskellä ympyrää sielu jaettuna kahteen ympyrään ja ulkopuolella ruumis. Toinen kuva oli sama mutta se oli musta, tämä kuva oli perisynnin alla oleva sielu jota Kristus ei ole vielä pelastanut. Luulin alkuun että he olivat sekoittaneet kristinuskoon daoismiä mutta tässä he sanoivat että olen väärässä.

 

Lupasivat tarjota minulle ruokaa jos suostun lukemaan heidän kanssaan Raamattua joten kävin heidän “kirkossaan” toissapäivänä. Yllätyksenä tuli se että nämä kaksi ja varmaan parikymmentä muuta oppilasta asuvat samassa rakennuksessa kuin heidän kirkkonsa(tavallinen kerrostalo). Tiesin että tietyillä buddhistisillä järjestöillä on tälläisiä paikkoja nuorille mutta en tiennyt että kristityillä kanssa.

 

Elikkä nämä kaksi poikaa elävät seurakunnan rakennuksessa, en ole vielä saanut selville mitä kaikkea heidän kirkkonsa heille tarjoaa. Mahdollisesti maksavat myös koulun lukukausimaksut.

 

Ruoka oli todella hyvää. Possupihvejä, riisiä, vihanneksia. Jälkiruoaksi oli vielä arbuusia.

 

Ennen syömistä he lauloivat Jeesusta ylistävän laulun, mutta mielenkiintoisempi osa alkoi tämän jälkeen. Kaikki sanovat vuorollaan sanoja laulusta, tämä muistutti kovasti räppäämistä. Samalla muut huutavat aamen, aamen! Syömisen jälkeen sitten luettiin Raamattua, Johanneksen evankeliumia alusta alkaen. Kiinaksi tosin, joten opin samalla jonkun verran uusia sanoja kiinaksi. Esimerkiksi laki on kiinaksi normaalisti falü 法律,mutta Raamatussa käytetään muotoa lüfa 律法.

 

Kummallisinta kuitenkin oli heidän rukoilunsa. Nyrkki ilmaan ja huudetaan “Oo Jeesus! Rakastan sinua!”, tunnelma oli ihan kuin oltaisiin Idolsin finaalissa ja lavalle on juuri ilmestynyt Antti Tuisku. Heidän ‘rukoilemisensa’ oli varsin äänekästä, lähellä huutamista.

 

Ruoan lisäksi halusin selvittää mihin sektiin nämä pojat kuuluivat mutta tähän en vielä saanut muuta selville että joku amerikkalainen järjestö on kyseessä. Rahatkin todennäköisesti tulevat USA:n suunnalta.

 

Näin suomalaisena kristinusko johon on sekoitettu pop-kulttuurimaista idolin palvontaa tuntui varsin kummalliselta, jotenkin oli vaikea uskoa että he ovat tosissaan tässä asiassa. Tätä he kuitenkin ovat.

 

Kutsuivat minut ensi viikollakin lukemaan Raamattua, joten tällä hetkellä mietin että pitäisikö ensi viikolla mennä ja ottaa kamera mukaan ja napata pari kuvaa heidän elämästään.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

mat s

Kun sanoit idolin-palvontaa niin onko siinä siis jotain mikä ei kuulu kristinuskoon, siis jotain selkeästi outoa?

Idol or idolatry tarkoittaa epäjumalan palvomista.
Jos he palvelevat Jeesusta Kristusta Hän ei ole epäjumala vaan Jumalan Poika:)

Buddalaisuus ja kaikki muut ihmisten keksimät uskonnot ovat pohjimmiltaan epäjumalien palvontaa ja ei ne ihmisiä ainakaan pelasta Viimeisellä tuomiolla, ja poista esim.pelkoa.

Baalin ja Molokin palvonta oli myös pahojen epäjumalien palvontaa. Baalia ne jotkut nykyäänkin palvoo (saatananpalvojat Amerikassa, sellainen paikka kuin Bohemian Grove)

Sitten kysymys että vaikuttiko tämä 6.5 Magnitudin voimakas maanjäristys Taipei kaupunkiin ja miten? Olethan ehjänä?

http://earthquake-report.com/2013/06/02/very-stron...

Esa Peltola

Kuvauksesi perusteella arvelen, että kyseessä on ns. the Local Churches -liike, (Living Streams Ministry) joka perustuu Watchman Neen ja Witness Leen opetuksiin. (Kauempana historiassa juuret ovat tietääkseni 1700-luvun kreivi Zinzendorfin aloittamassa herätysliikkeessä, jota kutsutaan myös herrnhutilaisuudeksi.)

Watchman Nee on yksi 1900-luvun vaikutusvaltaisimmista kristinuskon hahmoista. Hänen kirjojaan on käännetty myös Suomeksi, mm. Hengellinen Ihminen ja Hengellinen auktoriteetti, jotka julkaistiin hiljattain. Nee oli pitkään vankilassa Kommunisti-Kiinassa. Hänen läheinen työtoverinsa Witness Lee lähti työhön Taiwaniin ja myöhemmin Amerikkaa, jossa hän runoili satoja lauluja ja kirjotti tusinoittain kirjoja ja kehitti oppia suuntaan, johon törmäsit Taiwanissa.

Liikkeen juuret siis ovat Kiinassa ja Taiwanissa. Laulujen melodiat ovat enimmäkseen vanhoja amerikkalaisia virsiä. Liike on eristäytynyt muista kristillisistä kirkoista ja pitää niitä enimmäkseen korruptoituneina, vaikkakin tunnustavat, että kristittyjä on myös liikkeen ulkopuolella.

Fuller Theologicla Seminary tutki tarkoin liikkeen oppia ja totesi vuonna 2006, että vaikka liike on hieman erikoislaatuinen, se silti edustaa kristinuskoa eikä ole ns. lahko samaassa mielessä kuin esim. Jehovan todistajat, jotka ovat perinteisen kristinuskon ulkopuolella.

"It is the conclusion of Fuller Theological Seminary that the teachings and practices of the local churches and its members represent the genuine, historical, biblical Christian faith in every essential aspect."

Liike on erittäin voimakas Taiwanissa, mutta seurakuntia on myös mm. Englznnissa, Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa.

Vanhoilla päivillään Witness Lee kertoi salamyhkäisesti "erehtyneensä", mutta ei yksilöinyt millä tavalla. Arvellaan, että hän tarkoitti mahdollisesti jotain opillisia asioita, ehkäpä eristäytymistä muista kristillisistä liikkeistä, mene ja tiedä.

Taiwanissa liike on elinvoimainen ja näkyvä, mutta sisäänpäin lämpiävä. Et siis ole tekemisissä pelottavan lahkon kanssa, mutta kylläkin liikkeen kanssa, jolla on hieman oudolta tuntuvia piirteitä, kuten äänekäs aamentaminen ja Witness Leen kirjojen ahkera opiskelu. Liike käyttää myös omaa raamatunkäännöstään ns. Recovery Biblea. Luulisin, että sen pääkääntäjä on Witness Lee. Se näyttää asialliselta, mulla on siitä vain Johanneksen evankeliumi, jonka katusaarnaajat antoivat kerran Birminghamin kauppakadulla.

Itse olen tutustunut liikkeeseen tuttavien kautta, ja pitkään ihmettelin, että mistä on kyse.

taiwanfinn.blogspot.com

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset