Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Merkkien kanssa voi epäonnistua myös Japanissa

  • Merkkien kanssa voi epäonnistua myös Japanissa

Kun eilen tuli puhetta tuosta Ankasta, niin Japanissakin on sarjakuvan merkeissä vähän epäonnistuttu. Kyseessä oli "Jojon kummallinen seikkailu"(ジョジョの奇妙な冒険), jossa päähenkilöt ovat Egyptissä ja egyptiläinen "pahis" määrää heidät tapettaviksi. Sarjakuvassa hän lukee kirjaa jonka tekstistä ei saa selvää, mutta sarjakuvasta tehdyssä animaatiossa hän lukeekin jotain jossa on kirjoitusta arabialaisilla kirjaimilla. Tähänkin oli valittu vaan mitä arabialaista nyt sattui löytymään, pahaksi onneksi nuo kirjaimet sattuivat olemaan Koraanista. 

 

Koska "pahis" luki koraania samalla kun hän määrää päähenkilöt kuolemaan, johti tämä siihen että rauhanomaisen uskonnon kannattajat kertoivat kohteliaasti televisio-yhtiölle kirjainten loukkaavan heitä... ja uhkasivat räjäyttää televisioaseman. Joku sunnien oppinut herra ilmeisesti kommentoi että tälläisiä loukkauksia ei voida hyväksyä. 

 

DVD:stä ja sarjakuvista korjailtiin tämän jälkeen noita kohtia jotka loukkasivat muslimeja. Kohtaus jossa koraani tippuu tuolille poistui myös ja sarjakuvasta muokattiin moskeijoita koskevia kohtia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.