Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Saudiarabialainen opiskelija tuhosi Buddhan patsaita Tokiossa

  • Japanilaisen netinkäyttäjän ottama kuva
    Japanilaisen netinkäyttäjän ottama kuva

Tämän viikon keskiviikkona(11. päivä) Tokion poliisin Asakusan osasto sai puhelun jossa kerrottiin ulkomaalaisen näköisen miehen rikkovan patsaita Asakusan kuuluisalla temppelialueella. Olen itsekin käynyt kyseisessä temppelissä ja siellä tosiaan on varsin paljon pieniä patsaita, niin kuin on suurimmassa osassa japanilaisista temppeleistä. Poliisi löysi alueelta neljä Buddhan patsasta joita oli yritetty rikkoa ja saudiarabialaisen miehen joka myönsi olevansa syyllistynyt patsaitten rikkomiseen. 

Mies oli 31-vuotias kuuluisan Keiou-yliopiston opiskelija, nimeltään Mohammed Abdullah Saad(todennäköisesti, japanilaisen merkein kirjoitettu nimi niin en kirjoitusasusta ole ihan varma). Asakusan temppelin alueella hän oli rikkonut kolme kivistä jizou-patsasta ja yhden kuparisen kannon-patsaan, mutta Mohammed kertoi myös tuhonneensa patsaita muissa temppeleissä. 

Jizou on Buddha joka suojelee erityisesti lapsia ja armahtaa ihmisiä maallisesta kärsimyksestä. Jizou-patsaat levisivät joka puolelle Japania koska Heian-aikakaudelta(794-1192) kansan joukossa levisi uskomus että tavalliset ihmiset eivät pääse paratiisiin vaan putoavat kaikki helvettiin, apua ja helpotusta tähän haettiin sitten jizoulta. Jizoun uskottiin suojelevan lapsia Sanzu-joen demoneilta. Kannon taas on erityisen myötätuntoinen ja armollinen Buddha. Nyt ei siis ole kyse Siddhartasta vaan muista Buddhista, tosin tässä tapauksessa mietityttää että pitäisikö kirjoittaa Buddha vai buddha. 

Jos palaamme rikolliseen, niin kyseessä voisi epäille olleen idoleiden tuhoaminen, tätähän harrastettiin myös Afganistanissa. Yllättävintä tässä uutisessa onkin että joku yrittää samaa Japanissa. 

Jos otetaan muutama kommentti Japanin verkkokeskusteluista, niin yhdessä veikataan kyseessä olleen islamin sodan julistus, toisessa käsketään muslimien tehdä idolien tuhoaminen omassa maassaan, kolmannessa sanotaan jo tämän näyttävän monoteismin toimimattomuuden. 

 

Alkuperäinen uutinen Japanin MSN:n sivuilla: 

http://sankei.jp.msn.com/affairs/news/140611/crm14061118250017-n1.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Aika ihmeellistä, että menee opiskelemaan maahan, missä törmää näiden vääränuskoisten patsaisiin.

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Totta, vaikea kuvitella tuota tuskaa kun huomaakin olevansa vääräuskoisten idolien saartamana.