Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Jalkapallosta ja valvomisesta

Eurosport kertoo että Kiinassa jo ensimmäinen kuolonuhri saatu näille kisoille, katsonut pelejä yöllä monta päivää putkeen ilman unta ja siihen sitten kupsahtanut. Omalla kohdalta yhdeltä alkavat pelit vielä menevät mutta aamu kuuteen ei ihan jaksa pallottelua katsoa. 

Itse en tiedä jalkapallosta paljon mitään enkä seuraakaan kuin näin mm-kisojen aikaan, mutta urheilutapahtumana tähän pääsee kyllä harvinaisen hyvin mukaan. Se että seuraavasta on jo neljä vuotta ja seuraavaan taas se neljä vuotta tuo vaan peleille niin paljon enemmän merkitystä. Myöskin pakko sanoa että täydet katsomot luovat paljon tunnelmaa, juuri niiden ansiosta Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisatkin olivat paljon mukavemmat katsoa kuin mitä erikseen osasi odottaa. Jos haluaa katsoa käänteistä esimerkkiä niin yleisurheilukisoissa usein ei katsomoon kovin usea ole jaksanut raahautua. 

Tapio Suomisenkin paluu selostuskoppiin tuntui sujuvan oikein hyvin, ja ainakin itse toivon että Suominen selostaa ratkaisupelit.  Ainakin näin jalkapallosta suuremmin tietämättömän maallikon näkökulmasta. Kunnas nyt ehkä toimii selostajaa paremmin haastattelijana.

Eikä vuvuzelokaan ole kaivannut! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Eikö sinua lainkaan häiritse se, että jalkapallon säännöissä on ilmiselvä valuvirhe: maaleja syntyy aivan liian vähän, joten vähänkin tasaväkisten otteluiden lopputulokset ovat sattumanvaraisia?

Eikö ole omituista, että Meksiko ja Brasilia pelasivat tehokkaasti 90 minuuttia, ja tulos on 0-0. Tällaisissa otteluissa maaleja syntyy vain tuomari-diktaattorin määräyksestä eli rangaistuspotkuista.

Jotta pelaamisessa olisi järkeä, maaleja pitäisi syntyä noin 20 per ottelu niin kuin käsipallossa. Koripallossa pisteitä kertyy taas aivan luokattomasti, jopa lähes 200 per ottelu.

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Tässä ehkä on myös pelin hienous, taktisesti peli kun on paljon vaativampi kuin useimmat muut urheilulajit. Tästä nousee esiin se että maalilla todella on merkitystä, parempikin joukkue joutuu todella ahdinkoon jos altavastaaja saa vastahyökkäyksestä tehtyä maalin.

Vähän sama juttu kuin että miksi F1 on niin mielenkiintoista. Mielenkiinto ei johdu ohitusten helppoudesta vaan niiden vaikeudesta ja siitä miten ohittaaksesi jonkun pitää ohitukseen antautua täysin, eikä sekään usein riitä.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Sampo Kuokkanen kirjoitti, kommentti 2:
"Tässä ehkä on myös pelin hienous, taktisesti peli kun on paljon vaativampi kuin useimmat muut urheilulajit. Tästä nousee esiin se että maalilla todella on merkitystä, parempikin joukkue joutuu todella ahdinkoon jos altavastaaja saa vastahyökkäyksestä tehtyä maalin."

Mitä hienoutta siinä on, jos 22 pelaajaa juoksee kaksi tuntia ilman yhtään maalia tai potkimalla häkkiin yksi tai kaksi palloa, joista vähintään toinen on erotuomari-diktaattorin sanelema? Tuollaisen ottelun ratkaisuhetket voi katsoa tv-uutiskatsauksesta kahdessa minuutissa. En käsitä, miten kukaan jaksaa istua moisen pelin ääressä tv:n vierellä pari tuntia. Vielä vähemmän käsitän, että joku jopa maksaa voidakseen istua kalliilla rahalla jalkapallokatsomon piippuhyllyllä.