Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Kaj Kunnaksen puolesta

Kaj Kunnaksen selostus selvästi jakaa ihmiset kahteen leiriin, toiset pitävät ja toiset vihaavat. Itse kuuluin Sotshin kisojen aikaan jälkimmäiseen, mutta nyt ensimmäisen pelin jälkeen mielipide vaihtui siihen että Kaj voisi olla haastattelijana ihan hyvä, kun taas tämän päivän jälkeen voin sanoa kuuluvani ensimmäiseen leiriin. 

Kunnaksen selostus on paljon mieleenpainuvampaa ja mukavempaa kuunnella kuin suurimman osan muuta selostajakaartia, paitsi tietenkin Suominen joka omasta mielestäni on näitten kisojen paras selostaja. Kunnaksen selostuksesta jää mieleen kohokohtia kuten: "korkean ilmanalan runnomat kasvot", joka jaksaa itseäni ainakin hauskuuttaa vielä tälläkin hetkellä. 

Ehkä asia jota olen alkanut arvostaa Kunnaksen selostustyylissä eniten on persoonallisuus. Tuskin kukaan Kunnaksen tyylin vihaajistakaan voi sanoa Kunnaksen selostuksen uupuvan persoonallisuutta, ja minuun tämä persoonallisuus on nyt iskenyt ja voin tunnustaa jo vilkaisseeni mitkä pelit Kunnas näissä kisoissa vielä selostaa ja aion nämä katsoakin, jo pelkän selostuksen takia. Vaikka varmaan katsoisin kyllä muutenkin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kunnaksen höpinöihinkin ilmeisesti tottuu, kun muutakaan ei tarjota. Eli Kunnas saa jatkaa ikuista taivaltaan meidän riesaksi tai riemuksi, kuinka vaan kukakin haluaa.

Sotsissa mies oli niin täynnä into ja se purkautui konehöpötyksenä, nyt tätä tekstiä tulee rauhallisemmin, eli jotain on opiskeltu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kunnas on toela hyvä ja son niin erilainen, että siinä käy just, että monien on vaikea sietää. Se pannee ittensä likhoon ja muutenki, mie kunnioitan sitä ja sen tyyliä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kaitsu pärjäsi aivan kelvollisesti ainakin Kolumbian ja Norsunluurannikon matsissa. Olihan hänellä kaverinaan Antti Pohja, joka otti oikeastaan puolet selostusvastuusta itselleen.

Futis on tietenkin aina pääosassa, eikä tv-matsin jättämä maku todellakaan saa olla kiinni esimerkiksi pikkuvirheistä selostuksessa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Värikäs persoonallisuus ei suomalaisessa kulttuurissa ole ollut kovassa huudossa ja onpa Kunnaksen haukkumisessa aineksia ikävän tavallisesta työpaikkakiusaamisesta. Vaikka Kunnas itsekin laskee leikkiä ulkonäöstään, niin siihen muiden puuttuminen on aika ala-arvoista. Ei Mertarantakaan mikään Mr. Finland ole.

Ongelma on, että Kunnas tekee virheitä, esim. lajin parissa touhunnut kanssaselostaja saa oikaista paitsiovihellyksen. Minulle näiden asioiden asiantuntemus selostajalta on tärkeää.

Samoin en ole koskaan pitänyt kovasti siitä, että keskitytään selostamaan se, minkä katsoja omin silmin voi nähdä. Sinänsä urheiluselostus-latteuksien puhumisen ennätys taitaa olla Bubi Walleniuksella ja hänen sutkautuksiaan on taidettu kerätä nettiinkin jonnekin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... latteuksien puhumisen ennätys taitaa olla Bubi Walleniuksella..."

- Entäs Matti Kyllösen 90-lukulainen formula-hurmos, jossa "Mika ajaa Häkkistä takaa" ja niin edelleen?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #6

Onpa olleet aikamoiset selostajat puikoissa silloin vanhoina "hyvinä" aikoina! Walleniuksen sävy on ollut enemmänkin toteava, kun taas Matti reagoi radan tapahtumiin lapsekkaan tunteellisesti.