Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Kuutamolla

  • Kuu.
    Kuu.

Pitää nyt tunnustaa viimeisimmän blogikirjoituksen jälkeen että kaksi viimeistä päivää ovat olleet todella hienoja mitä säähän tulee. Ei pilven pilveä taivaalla. 

 

Puolisen tuntia sitten kävin asunnon ulkopuolella olevalla pienellä aukiolla ottamassa tämän kuvan kuusta. 

 

Mutta tästä pienestä aukiosta. Kyseessä on suomalaisin standardein hyvin pieni aukio kerrostalojen keskellä, mutta aukiolla on pari kuntoilulaitetta, jotka ovat vanhusten suosiossa. Taiwanilaiset vanhukset heräävät todella aikaisin harrastamaan joko taichi'a, kävelemään vuorille, tai kuntoilemaan asuntoni edessä olevalla aukiolla. 

 

Tässähän ei ole mitään väärää, mutta osa vanhuksista tykkää kuunnella radiota samalla kun he kuntoilevat. Radio on pieni taskuun menevä malli, joka toisin pauhaa välillä varsin suurellakin voluumilla, todennäköisesti kuulon takia. Elikkä joskus saan täällä heretä kello viideltä aamulla siihen että naapuriston vanhukset aloittavat päiväänsä kuntoilulla. Kuntoilulaitteet myös natisivat todella äänekkäästi vielä vähän aikaa sitten mutta nyt joku on ilmeisesti käynyt öljyämässä ne. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=DqxG7hetCLg

 

Jo maaliskuussa kuvaamani video, kuvattu kello viiden ja kahdeksan välillä. Taiwanin aamu, tosin vuorella olleita vanhuksia en kuvannut. Musiikkivalinta on tyttöystäväni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Joachim Seetaucher

Hieno video Taipein aamusta. Ilmeisesti sinulla on japanilainen tyttöystävä.

Täällä Suomessa aurinko paistaa kyllä täydeltä terältä päin naamaa ikkunasta jo aamu neljältä.

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Kiitoksia, tuo video tuli kuvattua lähinnä kameran kokeilua varten joten nyt kun katsoo niin tuntuu että teki kaiken väärin.

Tyttöystävä on japanilainen, oikein arvattu.

Täälläkin aurinko nousee jo viideltä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvä kuva. Näinhän vanhusten toivoisi täälläkin tekevän. Käyttävän puistoa urheiluun. Taichi on hyvä harratus. Toki olen vain nähnyt sitä harrastettavan. En vielä ole ehtinyt siihen pisteeseen, että itse harjoittaisin sitä. Tasapainon ylläpitämiseen mainio. Se kun ikääntyessä alkaa rapistua.
Malesiassakin vanhoja ihmisiä kokoontui aamuisin puistoon kyseisen harrastuksen pariin. Silloin oli vielä viileää noin 27 astetta, joten he jaksoiva urheilla. Päivällä lämpötila kohosi 35 asteeseen, jolloin ulkona ei enää ollut kiva olla, muutoin kuin käydä välillä lämmittelemässä. Sisällä oli nimittäin niin kova ilmastointi päällä. Onko sielläkin sisätilat yli-ilmastoituja?

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Täälläkin on sisätilat yli-ilmastoituja, mutta viimeiaikoina tätä on yritetty kontrolloida lailla. Esimerkiksi tavarataloissa on rajattu nyt se lämpötila johon asti ilmastoinnin saa laittaa.

Täälläkin alkaa kesä tulla joten keskipäivällä on todella kuuma. Aamulla lämpötila on vielä ihan kestettevä.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset