Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Sian kieltä uusien perunoiden kera

  • Sian kieltä uusien perunoiden kera

Palasin eilen Suomeen, lento oli varsin väsyttävä koska ensin piti viettää yö kentällä että kerkesi aamu kuuden lennolle ja sitten Hong Kongista Suomeen edessä, takana ja keski-rivissä oli seitsemän pikkulasta ikähaitarilta 6kk-4 vuotta. 

 

Mutta tänään aamulla oli jo varsin palautunut olo joten äskettäin päätin kokeilla sian kielestä tehdä ruokaa, uusia perunoitakin kun oli eilisestä. Katsomassani ohjeessa kieltä keitettiin jopa neljä tuntia joten keitin sitten itsekin kaksi tuntia, mutta tällä tavalla kielestä tuli jo turhankin mureaa, syödessä ei eronnut paljoa muusta hyvän laatuisesta lihasta. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla vähän lyhempää aikaa. 

 

Tämän jälkeen paistoin kieltä pannulla palasteltuna sipulin ja valkoviinin kanssa. Kaiken kaikkiaan oli ihan hyvän makuista vaikka nyt ei ollutkaan mitään kovin eksoottista makua kielessä. Iltaa varten minulla on jo valmiiksi punaviini-marinadissa sian sydän. 

 

http://www.flickr.com/photos/90302035@N02/9133061847/lightbox/

 

Kuten kuvassa näkyy, ainakin Mikkelissä on tänään todella hieno keli(60 megaa joten en Uuteen Suomeen saanut uploadattua). Oli vuoden tauon jälkeen mukava päästä taas saunaan ja uimaan, tuntui todella hyvältä olla taas saunan lauteilla, Taiwanissa kun sauna-kokemuksen saa joka päivä ilman noita lauteita, sanoisin kuitenkin lauteellista kokemusta paremmaksi tässä tapauksessa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Se neljän tunnin ohje oli kaiketi naudan kielelle. Sian kieliä keitän noin puolitoista tuntia laakerinlehdellä ja maustepippurilla maustetussa vedessä, sipulinkin voi laittaa mukaan. Keitinliemen suurustan kastiikkeeksi johon sopii hyvin raastettu piparjuuri.

Käyttäjän sampokuokkanen kuva
Sampo Kuokkanen

Varmaankin näin, onneksi kuitenkin otin siinä kahden tunnin kohdalla jo pois. Neljässä tunnissa ei varmaan olisi varmaan ollut puuroa jo.

Kokeilen tuota laakerinlehteä ja sipulia laittaa seuraavan kerran, piparjuuri kuulostaa myös aika hyvältä. Kiitoksia vinkeistä!