Jotain Japanista Ja miksei muualtakin

Elämää Taiwanissa -blogi päättyy nyt ikävä kyllä tähän, jätin Taiwanin taakseni

 • Huangdidian Taiwanissa.
  Huangdidian Taiwanissa.
 • Lempipaikkani, kiva vuori kiivetä.
  Lempipaikkani, kiva vuori kiivetä.
 • Vuorella ollut lyhty, "lyhtyjuhlan"jälkiä.
  Vuorella ollut lyhty, "lyhtyjuhlan"jälkiä.
 • Japanissa pieni alttari ja limsa-automaatti voivat olla vieri vieren.
  Japanissa pieni alttari ja limsa-automaatti voivat olla vieri vieren.

Elikkä Taiwan tuli jätettyä taakse ja siirtyminen Suomen Lappiin on edessä. 

 

Jotenkin jo kolmen Taiwanissa vietetyn vuoden jälkeen oli Taiwanista se uutuus kadonnut ja pienessä kopissa asuminenkin alkoi tympäistä. Taiwanissa kun maa on kovin kallista niin asunnotkin ovat sitten todella pieniä. Kolme vuotta Aasiassa sai myös minut jostain kumman syystä tykästymään piimän makuun, tätäkin herkkua on paljon helpompi saada käsiinsä täällä kotoisessa Suomessa. 

 

Lisäksi se ettei ole kolmeen vuoteen kokenut talvea alkoi jo jotenkin tuntua kummalliselta. Talvi Taiwanissa ei muuten ole mitään herkkua vaan kosteaa, kylmää ja sateista. Lumisade kuulostaa paljon paremmalta kun tuon on kokenut. Taiwanissa me ulkomaalaiset yleensä kiroilimmekin keskenämme tuon saaren pohjoisosan säitä. Etelä-Taiwan tosin on säitten osalta todella mukava, joten jos ajattelet matkata Taiwaniin suosittelen lämpimästi etelämpänä käymistä. 

 

Lisäksi suurin osa Suomea oli käymättä joten miksei sitten Lappiin. Katsotaan josko blogiin löytyy aiheita ihan täältä Suomestakin. Tännehän tullut valokuvauskin aiheeksi, mustavalkokuva jonka laitoin on Mamiya RZ67 kameralla otettu Japanin Osakassa filmillä Kodak TMAX 100. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija